Manzalina, Playa de

Playa de Manzalina is een natuurlijk strandje, waar je vaak helemaal alleen bent. Deze duikstek ligt tussen Playa Shon Mosa en Playa Chiki.

Neem de weg naar Westpunt, en rij langs Landhuis Daniel en het dorp Terra Kora totdat je de afslag Soto tegenkomt. Ga daar naar links. Volg deze weg. Eerst passeer je de ingang van Cas Abou en enige tijd later zie je het verkeersbord San Juan. Verminder snelheid want je moet de afslag naar links nemen bij de rode steen met het nummer 20 tot 23 (nummers van de duikstekken op Curaçao). Wanneer je net de grote toegangspoort met prachtig verharde weg van Cas Abou gepasseerd bent en linksaf slaat bij San Juan kom je op een dirt road.
Volg de zandweg totdat je bij het landhuis van San Juan komt. Rijd door de poort en ga rechts langs het landhuis. Daar moet je de toegang betalen. 

San Juan bestaat uit 3 (eigenlijk 4 maar 1 staat niet op de kaart aangegeven) stranden: Playa Largu, Playa Shon Mosa en Playa Manzaliña.

Volg de zandweg. Het is een bochtige weg in niet al te goede conditie. Vooral in het regenseizoen kun je hier beter niet komen met een personenwagen. Een terreinwagen of pick-up is beter.

Bij de eerste splitsing in de weg liggen twee stenen. De een geeft de richting aan naar Playa Shon Moso, de andere naar Playa Manzaliña. Volg de richting naar Playa Manzaliña. Na enige tijd bereik je het strand, Parkeer daar je auto onder een boom bij het strand.

Playa Manzaliña is een strand met koraalresten in plaats van zand. Aan de westelijke kant is er wel wat zand op het strand. Daar is ook een kleine grot voor schaduw.

Er is geen horeca. Het strand is geschikt om te duiken en om te snorkelen.

Waarschuwing: Op de afgelegen stranden van Curaçao loopt u het risico overvallen te worden.