Blauwe Kamer

Plaatsen > Blauwe Kamer

Bij Playa Santa Cruz vindt u links aan de waterkant het huisje van Juni Obersi, beter bekend als Captain Goodlife. U kunt hier met de watertaxi mee langs de kust waar door erosie grotten in de rotswanden uitgesleten zijn naar Lovers’ Beach, Playa Hulu of Boka Piskadó.

De Blauwe Kamer [Boca Fluit] of The Blue Room ligt iets verderop, één kilometer ten oosten van Playa Santa Cruz, helemaal verscholen.

De Blauwe kamer is alleen zwemmend bereikbaar. Je kunt als je onder water de grot bent ingezwommen naar de oppervlakte komen. In deze bijzondere grot krijgen de wanden een prachtige blauwe schijn door de weerspiegeling van het water. Hieraan dankt de grot haar naam Blauwe kamer.

De grot wordt door de lokale bevolking ook wel Boka Fluit genoemd omdat de lucht die er door de golfslag wordt uitgedrukt een fluitend geluid maakt. De grot is zwemmend te bezoeken als het rustiog weer is. Bij hogere golven kun je beter niet de grot ingaan, de rotswand is gevaarlijk scherp.

TIP: Voor 15 euro neemt Captain Goodlife je mee op snorkeltocht naar de Blauwe Kamer, om je vervolgens te droppen op een verlaten strandje. Na een klein uurtje pikt hij je weer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *