Ruimtevaart

Thema’s > Ruimtevaart

Het Nederlandse bedrijf Space Experience Curaçao (SXC), dat is opgericht door F-16 piloot Harry van Hulten en oud-bevelhebber der luchtstrijdkrachten Ben Droste, wil vanaf Hato International Airport op Curaçao de ruimte in met een eigen ruimtevaartuig. Het bedrijf tekende in 2010 een overeenkomst met het vliegveld, waarin de parijen toezeggen met elkaar te gaan samenwerken. De doelstelling is om in 2014 de de eerste commerciële ‘lanceringen’ vanaf Curacau te realiseren.

Per vlucht kan, zoals het er nu naar uitziet, slechts één passagier tegelijk de ruimte in. De vlucht duurt dertig tot veertig minuten, waarvan tien minuten gewichtloosheid kan worden ervaren. Toekomstige astronauten moeten voor dit bijzondere uitje wel diep in de buidel tasten: een vlucht gaat rond de 70.000 euro kosten.

Directeur van Hato International Maurice Adriaens is enthousiast over het plan en denkt dat de vluchten goed zijn voor het toerisme en de industriële ontwikkeling van het Antilliaanse eiland.

De eerste testvlucht van SXC is gepland voor 2013. Tussen nu en 2014 zal SXC beginnen met het geven van trainingen wereldwijd om alvast de toeristen die een ruimteticket hebben gekocht voor te bereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *