Christoffelpark

Plaatsen > Christoffelpark

Het Christoffelpark is, met 2300 hectare, het grootste natuurpark van Curacao. Ooit waren dit drie reusachtige plantages, waar aloë en indigo werden verbouwd: Plantage Savonet, Plantage Zorgvlied en Plantage Zevenbergen. Daarnaast omvat het natuurpark het heuvellandschap Jeremi.

De doorgaande weg van Willemstad naar Westpunt verdeelt het park in tweeën; rechts het deel dat naar de kust afloopt, links het grotere deel met de Christoffelberg, beide keurig afgeschermd met hekken. De ingang naar het park is aan de rechtzijde, bij Landhuis Savonet.

Midden in het uitgestrekte natuurgebied ligt de Christoffelberg, met zijn 375 meter het hoogste punt van het eiland.

In het Christoffelpark vindt u verschillende zeldzame dieren waaronder het Curacaose witstaarthert (Odocoileus virginianus curassavicus), de cottontail (Sylvilagus floridanus nigronuchalis), de zweepslang (Liophis triscalis) en, in de grotten, verschillende vleermuizensoorten. Uiteraard vindt u hier ook de minder zeldzame dieren zoals de varanen die voor ons Nederlanders nog altijd bezienswaardigheid zijn.

In het park vindt u ook planten als uiteenlopende cactussoorten, orchideeën en bromelia’s. De mooiste platrengroei vindt u in het deel van het park dat zich door de dorgaande weg afscheid van de zee.

Tot slot noemen we de verschillende soorten vogels waaronder de kerkuil (Tyto alba bargei), de Caracara (Polyborus plancus) en de witstaartbuizerd (Buteo albicaudatus).

Het Savonet plantagecomplex dat in het Christoffelpark ligt bestaat uit een prachtig landhuis, met veel bijgebouwen waardoor u een goed beeld krijgt van het plantageverleden.

Ook vindt u de ruines van plantagehuis zorgvliet in het park.

Curacao vakantieland.nl Landhuis SavonetBij het landhuis Salvonet kunt u, behalve de toegangsprijs voldoen,  een mountainbike huren, een kleine verfrissing gebruiken of al dan niet met een ranger of in de eigen huurauto door het park toeren. U kunt het park bezoeken met een gewone huurauto via de verschillende goed berijdbare autoroutes welke geasfalteerd zijn en grotendeels eenrichtingsverkeer.

CuracaoVakantieland.nl wandelen naar de ChristoffelbergIn het park zijn 8 verschillende wandelroutes uitgezet met verschillende moeilijkheidsgraden. De zwaarste wandeling is die naar de top van de Christoffelberg, het hoogste punt van het eiland. De wandeling gaat via een droge rivierbedding en gaat helemaal naar de top. Na een aanvankelijk eenvoudige start wordt het pad steeds ruwer en steiler, het laatste stuk is zelfs zo ruig dat u beide handen nodig hebt om de tocvht te volbrengen. Het uitzicht is minstens zo adembenemend als de klim zelf.

Het park is van maandag tot en met zaterdag geopend van 7.30 tot 16.00 uur, en op zondags van 6.00 tot 15.00 uur.

De toegangsprijs bedraagt Nafl.17,50 (US$10) voor volwassenen, kinderen van 6 tot 12 jaar hebben een speciaal tarief terwijl kinderen jonger dan 6 jaar gratis meegaan.

Als u een lange wandeling wilt maken en zeker als u de Christoffelberg wilt beklimmen, vertrek dan zo vroeg dat u voor de middag boven bent. Vanaf het middaguur wordt het te warm. Vergeet niet extra drank mee te nemen

De Stichting CARMABI organiseert verschillende excursies en rondleidingen. Tel. 462-4242 Fax. 462-7680, Email: info@carmabi.org Website: www.carmabi.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *