Tsunami

Thema’s > Tsunami Curacao

In februari 2010 ontstond ophef over ene persbericht op Curacao dat een tsunami Curacao op vrijdag 12 februari 2010 zou treffen. Als bron voor dit bericht werd een voorspelling door een Dominicaanse profetes genoemd.

In het bericht werd daarnaast aangegeven dat volgens Glenn Lont van de pinksterkerk Korsou pa Kristu, de Dominicaanse het vaker bij het rechte eind zou hebben. Toen de Tsunami uitbleef gaf deze zelfde Glenn Lont aan dat, in tegenstelling tot Haiti, de gelovigen op Curaçao de woorden van de profetes serieus genomen hadden en door gebedsdiensten de ramp hadden weten af te wenden.

In maart 2010 volgde een serieuzer nieuwsbericht  over een tsunami op Curacao waarin door Albert Martis directeur van de Meteorologische Dienst werd aangegeven dat Curacao een eigen kuststation zou oprichten om dreigende tsunami’s te detecteren. Het kuststation zal volgens hem bestaan uit verschillende meetinstrumenten, zoals een microwaveradar, druksensoren, getijdenmeter, zonnepanelen en een datacollectie platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *