Piedra Pretu

Thema’s > Piedra Pretu 1

Piedra Pretu 1(Ook wel Black Rock) is de meest oostelijk gelegen duikplek van het Curaçao Onderwaterpark (parkboei nummer 15), dicht bij Oostpunt en uitsluitend per boot bereikbaar.

De dichtstbijzijnde haven is die van het onderwaterpark nabij het Seaquarium op 19 kilometer afstand. Men moet er een ruim een uur durende boottocht over een vaak woeste zee voor overhebben om hier te kunnen duiken. als u last van zeeziekte heeft is deze duikstek niet aan te raden. Het aantrekken van de duikapparatuur op de deinende boot zal ook niet meevallen, maar is men eenmaal onder water dan worden alle moeite en inspanningen beloond.

Piedra Pretu 1 heeft een weelderig begroeid, ondiep terras en een steile, diepe wand die tot 37 meter valt. Daarna glijdt de wand iets minder steil de diepte in. Op 9 meter diepte ligt een plateau met elandgewei-koraal en gorgonen, dat zeer geschikt is voor beginnende duikers en links van de Parkboei bevindt zich een fraaie, zeer steile wand met een prachtige zeeflora en fauna. Op een diepte van ongeveer 25 meter bevinden zich veel spleten in de wand en hier treft men dan ook royal gamma’s en grote groene murenes aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *