Jan Thiel Beach

Plaatsen > Stranden > Jan Thiel Beach

Jan Thiel Beach is een toeristisch strand op Curacao. Jan Thiel Beach is, na Seaquarium Beach, waarschijnlijk het bekendste en drukste strand van Curacao. Het strand ligt in de Jan Thiel Baai, een kleine kom waarvan de helft natuurgebied is en de andere helft voor commerciële doeleinden gebruikt wordt. Omdat het deel dat voor commercie werd aangemerkt van nature geen goed strand had heeft men hier een pier aangelegd om de zee tegen te houden waartegen een kunstmatig strand is gemaakt. Als je richting zee loopt is er een klein echt strand waar je gemakkelijk het water in kunt (als je het vele verharde koraal trotseert). Op het plateau zijn trappen gemaakt.

Tussen 2000 en 2017 heeft dit gebied zich in toenemende mate ontwikkeld tot gewilde toeristenbestemming: er zijn diverse nieuwe hotels en resorts geopend. Daarnaast zijn er nieuwe woonwijken en besloten resorts gekomen, als Vista Royal, Masbango Beach Resort, Residencia Tropicana, Damasco Resort en Marbella Resort.

Jan Thiel biedt bezoekers veel voorzieningen: het openbare Caracasbaai strand, de beach clubs Zanzibar en Papagayo, een health club, supermarkt, diverse restaurants en uitgaansgelegenheden.

Liefhebbers van watersport kunnen hier hun hart ophalen, er zijn aanlegsteigers voor boten, er worden boten en andere vaartuigen verhuurd en er wordt les gegeven in oa windsurfing en wakeboarding.

U vindt op Jan Thiel Beach veel strandstoelen. veel gezelligheid en rumoer, maar een prachtige omgeving. Op het strand zit u beschut onder de vele palmbomen.

Er liggen vrij veel stenen waardoor er op 1 meter diepte al flink wat alen, morenen en schorpioen vissen te vinden zijn. In de kom is het verder niet interessant om te snorkelen. Het wordt pas interessant voorbij de pier en dan naar links. Op 3 á 4 meter diepte is er nog redelijk wat koraal intact en treft u vooral papegaaivissen in alle soorten en maten.

Ook de mogelijkheden voor een kantduik zijn hier aanwezig. Op Jan Thiel Beach is een duikschool gevestigd (Scuba Do) die alle mogelijke PADI cursussen aanbiedt.

De strandtent Zanzibar ligt midden op het strand. Op zaterdagmiddag is hier het zeer populaire Happy Hour van vijf tot zes met een DJ en veel live muziek. Vaak worden er ook feesten georganiseerd en treden er artiesten op.

Voor de watersport kunt u terecht bij Catsailing Curacao. Zij hebben naast catamaran zeilen ook wakeboard- en windsurfmogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *