Caracasbaai-schiereiland

Plaatsen > Caracasbaai-schiereiland

Het Caracasbaai-schiereiland is een grotendeels ongeschonden natuur- en recreatiegebied op Banda Riba tussen het Spaanse water en de Caribische zee. Het Caracasbaai-schiereiland is een vrij toegankelijk natuur- en recreatiegebied.

De geschiedenis op het Caracasbaai-schiereiland gaat terug naar de Arawak Indianen; nog altijd vindt u in op het Caracasbaai-schiereiland diverse archeologische overblijfselen uit die tijd.

Omstreeks 1703 werd op het Caracasbaai-schiereiland het fort Beekenburg gebouwd. Dit nog altijd gave fort is van grote historische betekenis voor Curacao. Toen Pedro Luis Brion er commandant was heeft hij vanaf dit fort in 1805 de slag geleid met het Engelse invasieleger. Tot halverwege de 19e eeuw is Fort Beekenburg een actieve militaire post geweest.

In 1874 werd het gebied van de Caracasbaai aangewezen tot quarantainestation voor schepen met een besmettelijke ziekte aan boord. Toen werd in de garnizoensgebouwen van het fort een ziekenhuis ingericht voor zieke zeevarenden.

Na bijna 80 jaar voor het publiek afgesloten geweest te zijn omdat het gediend heeft als industriegebied en gereserveerd was voor grootschalige toeristische ontwikkeling is het Caracasbaai-schiereiland in 2006 weer volledig opengesteld voor het publiek.

Nog altijd zijn er plannen om dit gebeid te gebruiken voor grootschalige toeristische ontwikkeling. Om dit te voorkomen speelt er op het eiland een bredere maatschappelijke discussie over de toekomstige bestemming van het gebied.

In de Caracas Baai kan ook gedoken worden. Hier ligt het wrakje van Towboat (Tugboat). Deze ligt enkele meters diep dus een uitstekende plek voor onderwaterfotografie. Naast het wrak een drop-off tot ongeveer 30 meter. Bij de palen van de afmeerboeien kunt u zeepaardjes en hengelaarsvissen tegenkomen.   Een tweede duiklocatie op het caracas schiereiland is de Directeurs Baai. De directeursbaai ligt aan de andere kant van de berg. De directeursbaai is een schitterende duiklocatie met een prachtige drop-off. De moeite waard om zowel de wand een keer links als rechts te duiken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *