Thomás

Thema’s > Thomás

In de nacht van maandag 1 naar dinsdag 2 november 2010 trok de tropische storm Tomás over Curaçao. Nadat er gedurende de hele dag kortstondige buien voorkwamen, begon de harde regenval ‘s avonds rond kwart over zeven.

Tomas bracht zware stortbuien over het eiland die uren aanhielden. Dit ging gepaard met veel knetterende bliksemflitsen en harde donderslagen en duurde de hele nacht. Omstreeks vier uur dreef het ergste onweergeweld weg, maar de regen hield aan.

Grote delen van Willemstad, zoals Mahaai, Cas Cora, Koraal Specht, Saliña en Zeelandia, kwamen onder water te staan en complete buurten veranderden in rivieren.

Het water richtte veel schade aan. In sommige huizen, bedrijven en winkels stond het water een meter hoog. 900 woningen raakten beschadigd door het slechte weer als gevolg van Tomàs.

Naast de materiële schade waren er helaas ook twee slachtoffers te betreuren. Een dame overleed aan een hartaanval en een vrijwilliger van de reddingsbrigade CITRO kwam om tijdens reddingswerkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *