Roi Rincon

Plaatsen > Roi Rincon

Het park Roi Rincon nabij Airport Hato en woonwijk Mahuma is een prachtig gebied voor een lange wandeltocht. Roi betekent ‘droge rivierbedding’ in het Papiaments.

Het gebied staat bekend om de natuurlijk waterbron en de daarbij behorende historische putten, bijzondere flora en fauna en indianentekeningen. Ook vind u hier restanten van de aanwezigheid van Amerikaanse militairen gedurende de tweede wereldoorlog.

Het gebied is een van de oudste bewoonde gebieden van Curaçao. De zoetwaterbronnen en de grotten die bescherming bieden trokken zo’n 4500 jaar geleden de eerste indianen hier naar toe.

Roi Rincon werd na de komst van de Nederlanders in 1634 onderdeel van Plantage Hato, maar door de rotsachtige omgeving was het te moeilijk om een plantage aan te leggen.

De twee bronnen in het gebied werden gebruikt als drinkplaats voor het vee en om de plantages van water te voorzien. Deze bronnen verklaren ook de groene vegetatie hier rondom heen.

In het omliggende gebied St. Marie lopen routes, die door Uniek Curaçao zijn aangegeven met de bekende gele stenen. Dit maakt dit gebied bijzonder toegankelijk voor toeristen. De slagboom gaat om 18:00u. dicht. Bezoekers kunnen voor toegang Uniek Curaçao bellen op 566-7490.

Bronnen:

2 gedachten over “Roi Rincon

    1. Redactie Bericht auteur

      Hartelijk dank voor je reactie, het betreffende stukje gaat over het omliggende gebied. Ik heb dat nu iets duidelijker geschreven; hoop dat het helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *