Curaçao likeur

Thema’s > Curaçao likeur

Kort na de verovering van Curacao door de Spanjaarden werden daar “Valencia” sinaasappels geïntroduceerd.

Doordat op Curacao de klimaat- en bodemomstandigheden echter significant anders waren dan in Spanje veranderde deze sappige Spaanse vrucht tot een bitter, bijna oneetbaar product. Het project werd door de Spanjaarden snel vergeten en de “nakomelingen” van de eens zo trotse “Valencia” sinaasappelen groeiden wild en verlaten door op het eiland. Zelfs de beruchte geiten lieten ze links liggen.

Aan het einde van de negentiende eeuw, de exacte datum is verloren gegaan in de geschiedenis van Curaçao, ontdekte iemand dat de schillen van deze sinaasappels, zeer goed in de zon gedroogd kunnen worden en dan etherische olie bevat met een buitengewoon aangename geur. Op een of andere manier begon men te experimenteren met de oliën van de sinaasappelen en uiteindelijk vond men een recept met verschillende exotische specerijen dat een unieke likeur opleverde die chauvinistisch Curaçao likeur genoemd werd.

Tegen die tijd, had het stiefkind van de Valencia Sinaasappel een eigen botanische naam gekregen: “Citrus Aurantium Currassuviensis”, wat “Gouden Sinaasappel van Curaçao” betekend. Op Curacao werd deze echter nog altijd gewoon “laraha” genoemd.

Senior & Co produceert sinds 1947 in het beroemde Landhuis Chobolobo op Salinja. Het Chobolobo Landhuis werd gebouwd in het begin van de negentiende eeuw. In 1947 werd het pand gekocht door de NV Senior & Co, het bedrijf dat tot op de dag van vandaag de “Curaçao likeur” maakt.

Curaçao likeurSenior & Co produceert zijn likeur tegenwoordig met behulp van het originele recept ontwikkeld door de Senior familie, sinds het jaar 1886. De plantage waar die laraha sinaasappels groeien is gelegen in het oostelijke deel van het eiland. De plantage heeft ongeveer 45 laraha bomen. Iedere boom produceert ongeveer 150 tot 200 vruchten, die resulteren in 25 tot 35 kg gedroogde schillen. De bomen worden tweemaal per jaar geoogst. De likeur bevat 31% alc / vol.

In oktober 1973 werd de authentieke Senior’s “Curaçao van Curaçao” likeur op de 11e Internationale Wedstrijd in Parijs voor likeuren bekroond met de hoogste prijs: “De gouden medaille van de Wereld Selectie for Excellence”.

U bent van harte welkom op landhuis Chobolobo om dit bedrijf te bezichtigen.
Openingstijden ma – vr 8.00 tot 12,00 en 13.00-17.00 Curaçao. Tel: +5999 461 3526 / +5999 461 6946

Bron: Website Senior & Co, www.curacaoliqueur.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *