Curacao scooter verhuur

Overweegt u een scooter te huren op Curaçao? Let dan even op de volgende onderwerpen. Sommige dingen zullen wellicht anders zijn dan u gewend bent van het scooter huren tijdens een eerdere vakantie of thuis in Nederland of Belgie.

Bij de diverse verhuurbedrijven wordt een geldig (auto-)rijbewijs of bromfietscertificaat gevraagd, en een geldig identiteitsbewijs. Ook is het is heel normaal dat de verhuurder een borg vraagt voor de scooter. Let ook op of de verhuur prijs inclusief helm en slot is.

Controleer de papieren van de scooter. Papieren van het voertuig, rijtuigenbelasting en verzekering.

Voor langere termijn huren, bijvoorbeeld voor Expats, studenten of stagiaires zijn vaak mooie kortingen te krijgen. Let op hoe tijdens die langere periode het onderhoud geregeld is.

Rij voorzichtig! Het wegdek op Curaçao wordt minder goed onderhouden dan we gewend zijn in Nederland. Kuilen, scheuren en opgewaaid zand zie je op vrijwel elke weg.

Autobestuurders op Curaçao houden geen rekening met een scooter in het verkeer. Let dus extra goed op dat je gezien wordt.

Rijdend op een scooter met de verkoelende rijwind door uw haren, kunt u zeer snel verbranden in de tropische zon. Een zonnebrandcreme met een hoge factor is zeer aanbevolen. Ook raden we aan om minimaal een t-shirt, of een shirt met lange mouwen aan te trekken.

Let er op dat je niet met een oude scooter de weg op wordt gestuurd. Een nieuwe of goed onderhouden scooter is geen probleem, maar oudere of slecht onderhouden scooters zijn gevoeliger voor pech onderweg.

Verzekeringen:

  • een scooter kan op Curaçao niet all-risk verzekerd worden, maar een WA verzekering is noodzakelijk.
  • Zorg er voor dat je een zorgverzekering (bij stage) of reisverzekering (bij vakantie) hebt met dekking op Curaçao.
  •  Zet de scooter op slot, en laat de scooter niet achter op onbeheerde plaatsen.

Tot slot: Het goede scooter verhuur bedrijf herkent u aan de volgende eigenschappen:

  • Veel van de verhuurders op Curaçao hebben een haal- en breng service voor het gehele eiland.
  • Verschillende scooter verhuurders leveren ook direct ter plaatse vervangend vervoer als u onverhoopt pech langs de weg heeft, zoals bijvoorbeeld een lekke band, zodat u weer verder kunt met uw zorgeloos verblijf op Curaçao.